Winst voor Stadspartij

GRONINGEN – Hoewel om 24:00 uur nog niet alle stemmen geteld zijn, lijkt het erop dat de Stadspartij flinke winst heeft geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij heeft op dit moment twee zetels in de Groningse raad.

Positieve tekens
Volgens de laatste prognose zou de Stadspartij vijf zetels krijgen. Fractievoorzitter Robert Prummel zag de winst stiekem al aankomen. ‘We kregen veel positieve tekens uit de stad. Als wij flyers uitdeelden, kwamen de mensen al naar ons toelopen. Ze zeiden dat we hun stem al hadden. Dit hebben we nog nooit zo meegemaakt’.

Geen Forum en tram
Met een camper trokken de kandidaten van de Stadspartij de afgelopen weken de wijken in om te praten met de Stadjers. De campagne was duidelijk: de partij wil geen Forum en regiotram, maar wel een campus voor studenten. Prummel denkt dat zijn partij vooral met de tram veel stemmen heeft weten te behalen. ‘Dat raakt veel mensen, zeker in buitenwijken’. In een van die wijken, Beijum, werd de partij zelfs de grootste met zo’n 30% van de stemmen.

Verdubbeling
De Stadspartij werd in 2002 opgericht en behaalde in dat jaar en in 2006 steeds twee zetels. ‘We verwachten nu minimaal het dubbele’, zegt campagneleider Amrut Sijbolts ambitieus. Hij staat nu op de vijfde plek en als de partij verdubbeld wordt, zal het spannend worden of Sijbolts plaats mag gaan nemen in de gemeenteraad.

De grootste
Nummer zeven van de Stadspartij, Bert Copinga, ziet het niet zo somber in voor zichzelf. ‘We worden de grootste’, zegt hij lachend en steekt zijn duim op. ‘Wij staan ook voor groen en duurzaamheid. De stadspartij wil niet alles volbouwen. Dure projecten als Meerstad? Laat daar maar mooi schaapjes lopen!’

Dit artikel was een opdracht voor mijn studie, met als deadline 4 maart, 0.00 uur.

Advertentie

Over Nicole Cordewener

Mijn naam is Nicole Cordewener en dit is mijn digitale portfolio.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s