Vermist ETA-lid na elf maanden dood gevonden

TOULOUSE – Jon Anza Ortunez, een lid van de Baskische terreurbeweging ETA, werd al sinds 18 april 2009 vermist. Afgelopen zaterdag werd hij teruggevonden in een Frans mortuarium, zo meldt de Franse krant Le Monde.

Vermist
De 47-jarige Jon Anza bracht twintig jaar in een Spaanse gevangenis door en woonde sinds 2004 in Frankrijk. In april nam hij de trein van het Zuid-Franse Bayonne naar Toulouse, met slechts vijfhonderd euro op zak. Sindsdien heeft zijn familie niets meer van hem vernomen. Ook een zoekactie heeft weinig opgeleverd.

Gevonden
Uit onderzoek blijkt nu dat brandweermannen in de nacht van 29 op 30 april een man vonden, die gebogen over een bloembak stond en last had van ademhalingsproblemen. Hij werd na het ziekenhuis gebracht, maar raakte in een diepe coma. Twee weken later overleed hij.

Identificatie
Het bleek om Jon Anza Otrunez te gaan, die bij hoge uitzondering door de ETA werd geïdentificeerd met behulp van een digitale vingerafdruk. Hij lag al ruim elf maanden als anoniem slachtoffer in het mortuarium van Toulouse. De politie heeft geen sporen van geweld gevonden. Wel leed Jon Anza aan een agressieve vorm van kanker. Sectie zal vandaag uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Advertentie

Over Nicole Cordewener

Mijn naam is Nicole Cordewener en dit is mijn digitale portfolio.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s