Recensie: From Ashes – As The Leaves Fall

Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer

fromashesleaves

Sinds 2001 is het Finse From Ashes bezig met het maken van “Dark metal/gothic extreme”, zoals zij zelf omschrijven. De band heeft inmiddels al vier demo’s uitgebracht en As The Leaves Fall is hun eerste volledige album, waar de band 18 maanden aan gewerkt heeft. From Ashes heeft naar eigen zeggen twee troeven: zo gebruikt de band geen lead gitaar, maar een cello en daarnaast beschikt From Ashes over het vocale kunnen van een vrouwelijke growler.

Hoewel dit alles leuk en aardig klinkt, blijft As The Leaves Fall na zes keer luisteren nog steeds niet hangen. Alles aan dit album is middelmatig. De coverart, de muziek zelf en de titels van nummers zijn niet meer dan uiterst on-origineel. Het gebruik van de cello is een leuk en origineel idee, maar komt op de meeste nummers niet tot zijn recht. Het ene moment is de cello goed te horen, maar op andere momenten valt deze weg tegen de andere instrumenten. De growls worden afgewisseld met middelmatige clean vocals en verdere afwisseling is te vinden in het tempo van de muziek in de nummers.

From Ashes is beter te omschrijven als black metal met klassieke invloeden dankzij het gebruik van een cello. De band verloochent haar afkomst niet en enkele nummers op dit album zijn dan ook Finstalig. Zij die hiervan houden, hebben met As The Leaves Fall ongetwijfeld een goede schijf in handen. Zij die hier niet van houden, kunnen deze plaat maar beter links laten liggen.

Tracklist:
1. Blackened
2. Withering Leaves
3. Starlit Thoughts
4. Temporary
5. Dream Of Eternity
6. Voiton Paiva
7. Gehenna
8. Exiled
9. Song Of Autumn
10. Shadowy Garden

Score: 58 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 7 juni 2007

Gepubliceerd op http://www.metalfan.nl/reviews.php?id=3709

Advertentie

Over Nicole Cordewener

Mijn naam is Nicole Cordewener en dit is mijn digitale portfolio.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s